Project Description

MODLAR

Aanleiding
Het project MODLAR start daar waar de huidige stand der techniek eindigt. MODLAR bouwt verder op de laatste technische innovaties (bestaande modulaire technieken voor zonnecellen, muren, e.d.), maar ook op de laatste studies m.b.t. sociaal-culturele barrières voor goede marktpenetratie van de nearly zero energy buildings (nZEB) in de private woningmarkt.

Doelstelling
De doelstelling van MODLAR is naoorlogse woningen betaalbaar energieneutraal te renoveren waarbij de inwoners gedurende de uitvoering in hun huis kunnen blijven wonen.

Aanpak
De renovatie duurt bovendien maximaal acht werkdagen, waarvan het huis slechts 1 dag dakloos is. MODLAR zet een grote stap vooruit, omdat het niet enkel high-tech modulaire units ontwikkelt (met PVs, zonneboiler, smart engine, smart wall, smart roof, new connection system ) en samenbouwt, maar ook de verantwoordelijkheid opneemt van de volledige renovatieketen tot zelfs de aflevering van energieverbruik certificaten. Realisatie van het project vereist hierdoor niet alleen high-tech productinnovaties in het domein van nZEBs, maar geeft ook proof of concept van een nieuw geïntegreerd renovatieproces afgestemd op de noden van de woning eigenaar.

Looptijd
2013 – 2017

Partners
De voorloper van Center of expertise S-Built (Neber) heeft de projectpartners ondersteunt bij de ontwikkeling, uitvoering en monitoring van het MODLAR concept, in twee demonstratiewoningen in Meezenbroek (Breitnerstraat 23 en 28) te Heerlen. Deze projectpartners zijn: Habenu-vdKreeke uit Nuth, Color Damstein facadensystemen uit Landgraaf, Huygen Ingenieurs & Adviseurs,Urban Dots,Hedach,Lambrechts NV, stadsregio Parkstad Limburg en Woonpunt. Klik hier voor meer info.

Ondersteund door: Provincie Limburg | Stadsregio Parkstad Limburg | INTERREG IV-A Euregio Maas-Rijn.