Project Description

TIORC

INTEGRALE RENOVATIE EN SOCIALE INNOVATIE

Aanleiding
Er zijn veel karakteristieke wijken in Limburg met een rijke historie en waar de bewoners graag willen blijven wonen. Dit is vaak alleen mogelijk met een grondige renovatie.

Deze woningrenovatie vraagt niet alleen om een fysieke verduurzaming van de woningen, maar om een integrale aanpak, waardoor de financiƫle en sociale innovatie van de wijken mogelijk worden.

Aanpak
TIORC staat voor Totaal Integraal Optimaal Renovatie Concept. Een groep betrokken ondernemers in Limburg, gecoƶrdineerd en gefaciliteerd (onderzoek en innovatie) door S-Built (voorheen NEBER), ontwikkelde een gezamenlijke, integrale aanpak voor de upgrade van de bestaande woningvoorraad. Naast de techniek worden ook de economische, juridische en sociale aspecten aangepakt. De vernieuwing zit in de optimale combinatie van Limburgse bedrijven in de bouw- en installatiebranche, investeerders, juristen en eigenaren die willen investeren in bestaande woningen. Het renovatieconcept is uitgewerkt en getest in een pilotwoning in de wijk Vrieheide in Heerlen.

Center of Expertise S-Built zorgt samen met Zuyd Hogeschool voor de aanhaking met het onderwijs en onderzoek, waar door studenten dit proces van vernieuwing enerzijds kunnen voeden en anderzijds de kans krijgen om praktijkervaring op te doen in een Real Life Learning Lab.

www.tiorc.nl

Looptijd
2013 – 2016